Acunpunctuur Liang

Behandelingen

Acupunctuur

De meest toegepaste vorm van acupunctuur is het plaatsen van dunne naalden in de huid op acupunctuurpunten. De naalden zorgen voor het opheffen van blokkades of verstoringen van energiestromen in het lichaam. De zeer dunne naalden zorgen voor een verbetering van de bloedcirculatie. Het doel is om de balans in het lichaam te herstellen, de energie weer te laten stromen en nieuwe klachten te voorkomen. De behandeling is nagenoeg pijnloos. U kunt wel een tintelend of doof gevoel ervaren.

Cupping

Bij cupping worden glaasjes verwarmd die op de huid worden geplaatst. Het ‘cupje’ zuigt zich vast aan de huid omdat door de warmte onderdruk ontstaat. De gedachte achter cupping is dat het de doorbloeding stimuleert, en spieren en bindweefsel los maakt. Ook zou de behandeling effect hebben op de meridianen, banen in het lichaam waar energie doorheen stroomt.

Moxa therapie

Moxa is een ander woord voor gedroogd bijvoetkruid (artemisia vulgaris). Het kruid heeft een verwarmende werking. Moxa kan op verschillende manieren worden toegepast. Het ruwe kruid kan in torentjes op de huid worden geplaatst of een sigaar van moxa kan boven de huid of tegen een acupunctuurnaald worden gehouden. Ook kan een lamp met dezelfde verwarmende eigenschappen worden geplaatst om het lichaam te verwarmen. Moxa therapie is een aanvulling op een acupunctuurbehandeling. 

Kruidentherapie

Evenals acupunctuur behoren kruiden al duizenden jaren tot de Traditionele Chinese Geneeskunde. Ze worden in verschillende samenstellingen toegepast om verstoringen van het evenwicht in het lichaam te verhelpen. De traditionele Chinese kruidentherapie gebruikt extracten van plantaardige, minerale en dierlijke oorsprong. Chinese kruidenpreparaten komen voor in ruwe vorm, poedervorm, pillen en decocties (afkooksels). Naast als zelfstandige therapie, kunnen Chinese kruiden ook worden gebruikt voor de ondersteuning van acupunctuur, cupping, Moxa of tuina massage.

Tuina massage

Tuina massage is een manuele behandelwijze. De behandeling bestaat uit het uitoefenen van druk op de meridianen en op specifieke drukpunten in het lichaam. Deze vorm van massage heft de blokkades op in de energiestroom in het lichaam. De behandeling brengt de energiestroom weer in balans. Na een tuina massage voelt een mens zich meer ontspannen.

Duur Behandeling

Afhankelijk van uw klachten duurt een behandeling met acupunctuur ongeveer 1 uur. Er zijn weinig tot geen bijwerkingen van een behandeling. In de praktijk blijkt dat mensen zich na een reeks behandelingen fitter en gezonder voelen. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Het aantal behandelingen dat nodig is, hangt af van het soort en de intensiteit van uw klachten.