Acunpunctuur Liang

FAQ

FAQ's

Heeft u een vraag die hier niet tussen staat? Bel ons of neem contact met ons op via het contactformulier en we zullen proberen al uw vragen te beantwoorden.

Acupunctuur zet het lichaam aan om zichzelf op natuurlijke wijze te genezen en verbetert het functioneren van het lichaam, met name de “samenwerking” tussen verschillende organen. De therapie bestaat uit het prikken van acupunctuurnaalden in “acupunctuurpunten” die verspreid liggen over het hele lichaam. Doordat acupunctuur een holistische geneeswijze is, helpt het niet slechts voor één klacht, maar heeft het effect op de gehele persoon.

De prikjes van de dunne naaldjes zijn meestal nauwelijks voelbaar. Soms realiseren mensen zich niet eens dat ze er zitten. Wel wordt er een soort schokje ervaren. Dit fenomeen heet déqi en is een teken dat de juiste plek wordt geraakt.

Onder andere bij hoofdpijn, allergieën, long- en darmklachten. Daarnaast wordt een acupuncturist ook vaak geraadpleegd bij overgangsklachten, slaapstoornissen, oorsuizen, (rook-) verslavingen en psychische problemen. Ook komen veel mensen met problemen rond onvruchtbaarheid of zwangerschap naar een acupuncturist.

Dit is een moeilijke vraag, omdat het aantal acupunctuur behandelingen varieert per persoon en afhankelijk is van de aandoening. Een minimum van vijf sessies acupunctuur wordt aangeraden, zodat het lichaam de kans krijgt te reageren op de behandeling. Wij adviseren dan ook vijf weken een wekelijkse behandeling. Na deze eerste behandelingen, kunnen extra sessies nodig zijn. Als de aandoening ernstig is, kan dat tot tien a twaalf behandelingen oplopen. Soms is een maandelijkse onderhoudsbehandeling nodig.

Tijdens het eerste consult zal de acupuncturist uw ziektegeschiedenis uitvragen. Dit zijn vragen met betrekking tot veel verschillende aspecten van uw leven. Dit wordt gedaan om zo een gedetailleerd beeld te krijgen van uw conditie en dat betreft dan niet alleen informatie over uw aandoening waarvoor u komt. Daarnaast wordt uw pols gevoeld en naar uw tong gekeken, daarbij wordt de buik gepalpeerd en de meridianen gecontroleerd op gevoelige plekken. Het eerste bezoek duurt meestal één uur, inclusief de behandeling. Vervolgbehandelingen zijn ongeveer een half uur.

Afhankelijk van de aard van de aandoening zal men meerdere behandelingen nodig hebben om verbetering te krijgen. Acute klachten zullen sneller verbeteren dan chronische klachten.

Nee, dat is niet nodig. Je kunt gewoon bellen of e-mailen voor een afspraak.

We maken gebruik van nieuwe steriele (wegwerp-) naaldjes. Deze worden dus naderhand weggegooid en niet meer opnieuw gebruikt.